Hírmix

Várépítő pályázat: újabb gyermekintézmény kap hőszigetelését

  • Építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek közel két évtizede
  • 2017: 16 nyertes intézmény, nettó 16 millió Ft felajánlás
  • Meglepetés nyeremények több millió forint értékben
  • Az ország minden részéről érkeztek a nyertesek Budaörsre

A 37 induló közel 42 millió Ft+ÁFA értékű építőanyagot igényelt idén a gyermekintézmények és műemlékek beruházásait közel két évtizede építőanyaggal támogató Várépítő pályázaton. A BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. évek óta a Várépítő pályázat támogatója, így idén is szerepelt az elnyerhető termékek között 500 000 Ft+ÁFA értékű BACHL hőszigetelő anyag.

A gyakran finanszírozási gondokkal küzdő intézmények és önkormányzatok képviselői idén is az ország minden részéből érkeztek Budaörsre, ahol a város polgármestere, Wittinghoff Tamás köszöntötte őket. „25 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy még ma is milyen nagy szükség lesz a Várépítő pályázathoz hasonló civil kezdeményezésekre. Három évvel ezelőtt szívesen mondtunk igent arra, hogy itt kerülhessen sor a pályázat díjátadójára. Mára közelről is láthattuk, milyen sok szerény anyagi helyzetben működő önkormányzat kaphatott támogatást, tehát nagy szükség van a civil szférára ma is.” – mondta el köszöntőjében Wittinghoff Tamás, a Várépítő pályázat fővédnöke, a díjátadó házigazdája.

A tetőfelújításhoz, homlokzati hőszigeteléshez és homlokzatképzéshez, gépészeti felújításhoz és beltéri felújításokhoz igényelhető építőanyagokat és szolgáltatást 16 építőanyag gyártó cég adta össze, hivatalosan nettó 16 millió Ft értékben, ám a meglepetés nyereményeknek köszönhetően további több millió forint értékű felajánlás is gazdára talált.

bachl collage vp

Szinte mindenhol szükség van hőszigetelésre

A legtöbben ezúttal is új tetőt kapnak, de ehhez hasonlóan rendkívül népszerűek a külső homlokzat felújításához szükséges hőszigetelő anyagok is. E kategóriának egyik legrégebbi felajánlója a BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft., amely idén ismét 500 000 Ft+ÁFA  értékű anyagot ajánlott fel.

A cég anyagaival a zsűri döntése alapján a Szécsényben működő Liptay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium épületének felújítása kezdődhet meg.

A Várépítő pályázat számokban 2010-2016 között

A majdnem két évtizede, korábban más néven működő Várépítő pályázat létjogosultságát bizonyítja, hogy annak 2010. évi újjáélesztése óta jelentkező közel 600 pályázó összesen több mint 450 millió forint értékű építőanyagot igényelt. Az összesen 70 millió Ft + Áfa értékű felajánlást a zsűri közel 100 gyermekintézmény és műemlék között osztotta el.

A Várépítő Pályázat bíráló bizottsága több mint egy évtizede, a cégektől független, neves közéleti személyiségekből áll:

  • Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
  • Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas színművész;
  • Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
  • Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője

és a zsűri új, idén csatlakozott tagja Beleznay Éva, okleveles építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke, Budapest volt főépítésze.

varepitopalyazat.hu

Kövessen minket a Facebookon!